Friday, April 24, 2009

History repeat itself

Motor power window belah driver- Waja Campro

Salam.

Kali pertama saya pakai kereta Proton Waja ialah pd tahun 2002.

Tak da la masalah paling memeningkan kecuali kerosakan kerap yg berlaku pd power windownya, terutama di sebelah pemandu. Kadang2 langsung tak boleh naikkan cermin. Naik tak boleh, turun boleh- Ini sudah kes berat!

10 Okt 2007, alhamdulillah, tukar kereta baru- Waja juga, tapi Campro. Canggih la sikit kata org, kerana enjin campro, Lotus teknoloji pulak.

Secanggih mana pun, tetap kerosakan sama yg berulang- Power window di sebelah driver!

Balik dari langkawi semalam, terus tak boleh naik cermin. Petang ni lepas jumaat, anak terus bawak gi jumpa member mintak tolong settlekan. Akhirnya, motor itu dikeluarkan, dan tingkap terus tak boleh bawa turun.

Proton oh proton!

Lain kali kalau ada kereta canggih macam Toyota Camry, janganlah lelong pulak kat org ramai mcm di Perak tu. Itu namanya kurang cerdik, atau bahasa kasarnya bo....... tut! tut!tut! - talian terputus.



3 comments:

Ainur68 said...

Aduh...baru 11 bulan dah tukar kereta baru. Macamlah rakyat ni tak pernah tukar kereta. Siap declare tak merugikan rakyat! Memang bo...tut!tut!tut! terputus lagi talian...

momo said...

sabor ustaz, kate orang perak...

Budak Syburi said...

Semua yang pernah pakai waja merasai pengalaman yang sama.

Exora yang baru tu ok kut, pasai lama tayang rangka, dan la ni semua orang yang pi tengok di show room kata mpv proton tu ok.

harap betul-betul ok.