Monday, April 13, 2009

Air oh air!



Sejak semalam lagi, kawasan perumahan yg penulis tinggal, Bandar Laguna Merbok, S.Petani, terputus bekalan air.

Air yg diguna pakai hari ni pun adalah baki2 air yg ada di dalam tangki di dalam rumah masing2.

Baru terasa sedikit ketidak selesaan. Lori tangki kata nak datang nak hantar air, sampai sekarang muncung lori pun masih tak nampak2 lagi.

Ini baru putus bekalan air, sudah dirasakan ketidak selesaannya.

Bagaimana kalau putus amalan di akhirat?

Bagaimana kalau putus dari mendapat syafaat dari Rasulullah saw di akhirat?

Ya ALLAH! Rahmati kami dalam syafaat RasulMu............

6 comments:

Baginda Reformasi said...

salam penulis dan pembaca..
nak minta penjelasan kiranya anda boleh memperjelaskan sedikit hal undang2 MALAYSIA... bukan nak ajak bergaduh.. hehehe

link yg terlibat:
http://bagindareformasi.blogspot.com/2009/04/nik-aziz-bela-dap.html

Ainur68 said...

Besar betul rahmat air ni...kita jer yang suka "take for granted". Setiap kali kita guna air ni, pernahkah kita
bersyukur pada Allah dan berhati2 menggunakan nya. Yang peliknya, masa supply air ok kat rumah, sure kita mandi ikut suka, membasuh ikut suka, menyiram ikut suka, ambil wuduk ikut suka....cuba bila air tak der, pandai lah pulak berjimat2. Satu baldi pun dah cukup utk memasak dan basuh pinggan. Buruk betul perangai!

qyla said...

xpew.

xlma lagi ada la tu air.

insyallah

qyla said...

xpew.

xlma lagi ada la tu air.

insyallah

qyla said...

xpew.

xlma lagi ada la tu air.

insyallah

qyla said...

xpew.

xlma lagi ada la tu air.

insyallah