Wednesday, February 10, 2010

Sentiasa dalam kemenangan
Assalamu'alaikum wrm.

Tiada istilah kalah bagi pejuang kebenaran.

Mereka sentiasa 'menang'. Walau di bumi mana, di zaman dan waktu yg berbeza.

Semua Rasul adalah pejuang kebenaran. Mereka tetap dalam kemenangan kerana risalah yg dibawa adalah kebenaran dari ALLAH, walau dipandang salah dan menyesatkan oleh manusia kufur.

Rasulullah pernah 'kalah' dalam peperangan Uhud.

Baginda jatuh di dalam lubang yg digali musuh. Pengsan di dalamnya.

Ketika hendak pulang ke Madinah, 'Umar melaungkan kpd Abu Sufyan (masih belum Islam pd waktu itu) :" Kami yg kalah, tentera-tentera kami yg mati masuk ke dalam Syurga, manakala kamu yg menang, tentera-tentera kamu yg mati dihumban ke neraka!".

Inilah kemenangan hakiki. Kemenangan kerana membela kebenaran.

Maksud: " ALLAH berfirman: " Inilah hari (qiyamat) yg (padanya) org-org yg benar (pd tutur kata dan amal perbuatan) mendapat manfa'at dari kebenaran mereka; mereka beroleh syurga-syurga yg mengalir di bawahnya beberapa sungai, mereka kekal di dalamnya selama-lamanya. ALLAH redha akan mereka dan mereka pula redha akan Dia.Itulah kejayaan yg amat besar."
AL-MAIDAH: 119

Sentiasa menang selama-lamanya, selagi adanya sinar mentari.

2 comments:

anwanysha said...

Assalamualaikum w.b.h.... Keputusan MB Prk sudah diketahui, terpaksa tunggu PRU13 utk Hj. Nizar kembali, biiznillah... Sesungguhnya mereka punya perancangan, TETAPI ALLAH Yang Berkuasa lagi Maha Mengetahui... TAKBIR!!!!!

Abu Faqihah 74 said...

hak rakyat melalui undi telah di abaikan oleh pemerintah yg zalim dan rakus..boleh senyum lagi seolah merelakan kezaliman yg dilakukan...